آزمایش فعالیت آنزیم ها در PHمتفاوت
هدف:
بررسی شرایط محیطی برای فعالیت آزیم ها
اهمیت زیستی و کاتالیز گری آنزیم
موارد مورد نیاز:
آب مقطر/آب اکسیژنه /سرکه/ سدیم هیدروکسید/سدیم هیدروژن کربنات/بشر
آنزیم ها کاتالیزگر های هستند که سرعت واکنش ها را زیاد می کنند ساختار آنزیم ها فعالیت های آنهارا کنترل می کند.
برای درک بهتر مبحث آنزیم ها به صفحه رایگان آموزش زیست Gitikمراجعه فرمایید.
شرح کار:
- پنج محیط فراهم می کنیم.
- به ترتیب در هر کدام 5 میلی لیتر آب مقطر/سرکه/آب لیمو/سدیم هیدروکسید 2 گرم /سدیم هیدروژن کربنات 1گرم اضافه می کنیم.
- دما هر کدام را یاداداشت می کنیم.
- در هر بشر حاوی مایع 0/3گرم مخمر می ریزیم.
- پی اچ را کنترل می کنیم.
- در مرحله بعد 5 میلی لیتر آب اکسیژنه به هر بشراضافه می کنیم.
- ارتفاع کف (حباب هارا )را اندازه می گیریم.
نتیجه:
محیط ها | محلول | دما | مخمر | PH | آب اکسیژنه | ارتفاع حباب |
بشر یک | 5 میلی لیترآب مقطر | دمای اتاق | 0/3گرم مخمر | 7 | 5 میلی لیتر آب اکسیژنه | 8 |
بشر دو | 5 میلی لیترسرکه | دمای اتاق | 0/3گرم مخمر | 4 | م5یلی لیتر آب اکسیژنه | 0/5 |
بشر سه | 5 میلی لیتر آب لیمو | دمای اتاق | 0/3گرم مخمر | 6 | 5میلی لیتر آب اکسیژنه | 2 |
بشر چهار | سدیم هیدروکسید 2 گرم | دمای اتاق | 0/3گرم مخمر | 9 | 5میلی لیتر آب اکسیژنه | 6 |
بشر پنج | سدیم هیدروژن کربنات | دمای اتاق | 0/3گرم مخمر | 14 | 5میلی لیتر آب اکسیژنه | 0/5 |
بیشترین ارتفاع کف مربوط به محلول خنثی آب مقطر است چون کاتالیز در محیط ساختار ثابت دارد.
همچنین با تغییر محیط ساختار آنزیم تغییر می کند و فعالیت آن کاهش می یابد.